Menu

Онлайн филми през свободното време

Сега, когато седим повече по домовете си, заради така наречената социална изолация неизбежно се появява нуждата от повече забавления у дома. Едно от любимите винаги до сега и занапред е гледането на телевизия и по-специално филми. Дано не съм прав, но вместо лято и почивка на морето, през 2020 година ни чака изолация вкъщи с любимите книги, сериали и забавни настолни игри или компютърни игри.

За съжаление стандартната телевизия не може да ни предложи таково многообразие и възможности за избор или гледане на последните хитови заглавия, излезли през 2020 или 2019 година.

Тогава на помощ идва Интернет с популярните вече филми онлайн.

Тази мания по гледането на нови филми онлайн е доста пристрастяваща и в следващите идречения съм синтезирал, това което може да гледаме през Интернет.

Видове жанрове за филми онлайн

Независимо, че много жанрове и под жанрове са унифицирани, съществуват няколко основни типове жанрове в който филмите се категоризират. Някои от тях са съвкупност от няколко жанра, като включват моменти от екшън, приключенски, комедия, престъпление или гангстерски филми, поеми или исторически филми, драми, ужас, мюзикъли, научна фантастика, филми война и уестърните.

Уестърн филмите се считат за американски жанр и са едни от първите добили популярност. Westerns се базират на класическите детайли, като ранчо с коне, малки градчета, каубои, индианци, бандити, банкови и пощенски обири и др. Westerns са се закрепили, като популярни в продължение на десетилетия. Техните сюжети са изпълнени с интрига и динамика из прериите на Дивия Запад. Този вид онлайн филми са предпочитано занимание, както за малки, така и за големи.

Комедиите са другият занимателен жанр, развлекателен и популярен със своите безгрижни, забавни и смешни истории. С течение на времето, комедията се разделя на поджанрове, като романтична, черни, скечове, пародии и други.

Екшън филмите са най-гледани заради технята динамичност, физически каскади, спасителни операции, битки, природни бедствия, унищожаване и поддържаща интрига. Персонажите в тези истории често са двуизмерни герои или злодеи. Тези видове филми се разделят на под категории, като бедствени, бойни, военни и други.

Приключенските филми съдържат детайли, доближаващи се до екшън и фентъзи филм жанрове и често се снимат на екзотични места. Сценарият на тези видове продукции, често се въртят около търсене на изгубени съкровища или в издирване на непознати земи, още в жанра можем да срещнем пирати или бандити, както и някои исторически епоси.

Криминалните филми, заедно с популярната подкатегория гангстерски филми, се въртят около действията на престъпници от подземния свят, като най-популярните са обирджии на банка, крадци и убийци. Категориите на филмовия жанр са голям кръг, като всяка категория се отличава със своята специфика.

Колкото повече знаем за различните жанрове онлайн филми, толкова по-лесно става да направим своя избор за хубава и стойностна лента, на която да се насладим пред телевизора или монитора.

Българските сайтове за филми онлайн публикуват най-очакваните заглавия преди да излязат предпримиерно, като се почне от комедиите, приключенските филми, уестърни, романтика, екшън, приключенски, криминални, детски, анимация, военни, фантастика, ужаси и др. За да научите повече за любимите си сериали или герои, посетете потърсете в Google и разгледайте някой сайт за филми онлайн.

В началото лично аз бях скептично настроен към качеството на стриймване и на самата медия като звук, картина и субтитри. Но в последно време с жена ми гледаме все повече филми и сериали онлайн. Оказа се, че буферирането е на ниво и няма прекъсвания и зацикляния. Повечето от филмите са с прилично качество на картина и звук. Разбира се ако държите да гледате филм с HD качество на голям ТВ екран или компютърен монитор, по добре си свалете качествена медия от някой торент или идете на кино. Единственото разочарование беше от субтитрите на последния филм, който гледахме – бяха превеждани с Гугъл транслейт и никой не си беше направил труда да ги прегледа. Разбира се това не се случва често, а и английската реч се разбираше достатъчно добре, за да си превеждаме сами.

За да гледате филми онлайн и сериали през домашна Интернет връзка ви е необходим приличен компютър или лаптоп свързани към голям ТВ дисплей или монитор. Аз съм решил въпроса по следния начин. В хола имам лаптоп втора употреба, който съм свързал с 40 инчов телевизор Samsung. Там обикновено гледаме забавни предавания и формати като X-factor или свалени филмчета за петъчната вечер и уикенда. В спалнята, където работя имам мощен компютър и голям професионален монитор с размер 30 инча от Eizo. И на двете места картината е перфектна, когато разбира се медията е с добро качество. За озвучаването се грижи мини система 2+1 от Microlab.

Ако и вие имате повече свободно време потърсете някой сайт за нови филми онлайн и се наслаждавайте. Ще бъде забавно за цялото семейство.