Menu
Какви предимства има модерната Pvc дограма

Какви предимства има модерната Pvc дограма

PVC прозорците вече добиха голяма слава. В сравнение с дървената, модерната ПВЦ дограма има огромни предимства. Сигурно сте забелязали че всяко домакинство, което прави ремонт, подменя старите дограми с нови, красиви и енергийно ефективни. Всички сгради, които се строят тепърва също се проектират с нови и модерни профили от ПВЦ. В тази статия ще научите, какви са предимствата на пвц дограмата преди другите възможности.

Нека да обърнем внимание на по-важните от тях:

  • Възможност за широко експериментиране с формата -  можете да направите прозорец с почти всякаква конфигурация.
  • Ламинирането на профили ви позволява да въплъщавате всякакви цветови решения, да използвате разнообразие от естествени текстури.
  • Технологията е приложима и за производството на врати. Те могат да бъдат направени в същия стил като прозорците.
  • Една от тенденциите в съвременния дизайн е много светлина. Панорамните модели помагат да ви помогнат много в това отношение.

Модерната технология дава възможност да се създават прозорци с всякаква форма. PVC дограмата може да има правоъгълна, триъгълна, трапецовидна и всякаква друга форма, каквато пожелаете. Кръглите и овални пластмасови прозорци правят фасадата на сградите много красива. Триъгълните или трапецовидни прозорци от друга страна са чудесно решение за таванско помещение.

Различната форма на прозорците и естетическият външен вид на покритията се съчетават перфектно със здравината на модерната PVC дограма. В същото време е много по-лесно и по-евтино да се направи сложен прозорец с пластмасова дограма, отколкото от с дървена.

Ламинирането като метод за декорация

В обмисления и красив дизайн са важни нюансите: необходимо е да изберете не само цвета, но и текстурата на повърхността на интериорните детайли.

При пластмасовите прозорци на помощ идва ламинирането на профила. Технологията ви позволява да придадете на капаците вид на продукт, изработен от естествено дърво: дъб, елша, череша, орех и др.

Срокът на експлоатация на декоративните покрития за PVC профили е сравним с експлоатационния живот на целия продукт. Ламинирането е лесно за почистване и устойчиво на температурни промени.

Декоративни елементи

Още повече възможности за дизайн се предоставят от използването на допълнителни декоративни елементи. Така например, много оригинално и стилно изглеждат големите прозорци, чието стъкло е разделено на правоъгълници от грациозни решетки. В някои случаи те изпълняват функцията на структурен елемент и са неразделна част от крилото на прозореца.