Menu
Характеристики на безжичните слушалки

Характеристики на безжичните слушалки

Има редица функции, които трябва да търсите в безжичните слушалки. Те включват шумопотискане, удобство и дълготраен комфорт при слушане. Може също да помислите дали предлагат вграден микрофон. Можете също така да персонализирате жестовете на вашите слушалки, но цената на продукта не винаги е надеждна индикация.

Удобство

Едно от предимствата на безжичните слушалки е тяхното удобство. Тъй като нямат кабели, можете да се движите около тях, без да се притеснявате, че ще се оплетат. За разлика от тях, с кабелните слушалки трябва да ги държите близо до основното си аудио устройство. Въпреки че безжичните слушалки предлагат по-голяма мобилност, те идват с компромис – нямат аудио с висока разделителна способност.

Друг недостатък е, че животът на батерията на безжичните слушалки е значително по-нисък. Въпреки че Bluetooth слушалките имат по-дълъг живот на батерията, те изискват повече енергия. Можете обаче да удължите живота на батерията на вашите слушалки с подходящи настройки и приложения. Има много марки и модели, от които да избирате, и обикновено можете да платите повече за висококачествени слушалки, ако искате по-добро качество на звука. Но ако сте с ограничен бюджет, можете да намерите и по-евтини слушалки, които все още предлагат прилично качество на звука.

Характеристики на безжичните слушалки - удобство

Безжичните слушалки се предлагат с различни функции. Някои от тези функции ви позволяват да ги сдвоите с множество устройства, като мобилни телефони, таблети и лаптопи. Bluetooth многоточковата поддръжка позволява на две устройства да се свързват едновременно. Те могат също така да запомнят до осем устройства за бързо превключване. Чифт слушалки могат да издържат до 27 часа с едно зареждане.

Вграден микрофон

Безжичните слушалки с вградени микрофони обикновено разполагат с малък микрофон около външния периметър на слушалките. Тъй като тези микрофони трябва да работят при ниско ниво на шум, важно е те да използват технологии за намаляване на шума за улавяне на звука. Повечето безжични слушалки разполагат с MEMS микрофони, които са сред най-малките налични микрофони. Те имат различни модели на прихващане, включително многопосочни, еднопосочни и вградени контроли.

Можете да изключите вградения микрофон на безжичните слушалки, като използвате свойствата на устройството на Windows 10. За да направите това, отворете Настройки и изберете Система. В секцията Система намерете секцията Звук. Превъртете надолу и щракнете върху свойствата на устройството. Ще забележите, че лентата за сила на звука е настроена на силата на звука на микрофона. За да регулирате силата на звука, плъзнете лентата за сила на звука надясно или наляво. Можете също да поставите отметка в опцията Деактивиране, за да изключите микрофона. След като направите това, Windows вече няма да има достъп до вашия микрофон.

Характеристики на безжичните слушалки - микрофон

Когато използвате безжични слушалки с вграден микрофон, трябва да се уверите, че микрофонът не е пресилен от околния шум. Можете да тествате това, като опитате други слушалки или използвате същите слушалки на друго устройство.

Качествени безжични слушалки ще откриете в един от най-предпочитаните магазини за смарт устройства - Mobile Point. Разгледайте техните предложения на https://www.mobilepoint.bg/bezjichni-slushalki