Menu
Струва ли си да смените счупено стъкло на iPhone?

Струва ли си да смените счупено стъкло на iPhone?

Изборът дали да смените счупено стъкло на iPhone или не може да бъде трудно решение. Цената на ремонта може да варира значително в зависимост от модела, който имате. Ако търсите надежден източник за достъпни ремонти, не забравяйте да проверите AppleCare+ защитата на Apple.

Цените за смяна на стъкло на iPhone варират според модела

В зависимост от вашия модел и местоположение цените за смяна стъкло на iPhone могат да варират. Това може да направи намирането на сервиз, който отговаря на вашите нужди, трудна задача. Въпреки това има няколко начина да намерите страхотна сделка.

Ако планирате да поправите стъклото нс вашия iPhone, ще искате да проверите официалния списък на Apple с оторизирани доставчици на услуги на Apple, който включва магазини като Best Buy и Apple Stores. Обикновено тези доставчици предлагат по-голямо разнообразие от услуги и по-бързо време за изпълнение.

Друг чудесен начин да намерите евтин ремонт на iPhone е чрез eBay. Някои сервизи предлагат едногодишна гаранция за ремонта, което е хубаво нещо.

Можете също да разгледате Google Карти или да потърсите „смяна на стъкло близо до мен“.

И накрая, ако имате по-нов модел iPhone, вероятно е добра идея да се регистрирате в AppleCare. Те предоставят разширени гаранции за определени модели и може да получите безплатен ремонт, ако телефонът ви все още е в гаранция.

В допълнение към тези услуги, може да искате да потърсите местни сервизи. Много ще предложат оферти за ремонт и може да успеете да спестите пари.

Защитата на AppleCare+ може да ви спести пари

Закупуването на план за защита AppleCare+ може да бъде чудесен начин да спестите пари, ако обмисляте ремонт или подмяна на вашия iPhone. Но преди да направите покупката си, има няколко неща, които трябва да знаете.

AppleCare+ е допълнителна услуга за защита на продукта, предлагана в магазините на Apple и оторизираните търговци на дребно. Това е вид гаранция, която може да ви предпази от случайни или производствени дефекти. Той също така включва защита срещу кражба и удължен период на техническа поддръжка по телефона. Трябва обаче да закупите AppleCare+ в рамките на шестдесет дни след закупуването на вашия iPhone. Цената на услугата варира в зависимост от закупеното от вас устройство.

AppleCare+ включва и софтуерна поддръжка. Ще получите удължен период на техническа поддръжка по телефона и приоритетен достъп до експерти на Apple. Това е важно, защото много продукти на Apple са пълни с висококачествени и скъпи компоненти. Планът също така осигурява безплатен ремонт или замяна в случай на случаен или производствен дефект.

Планът е добра сделка за ремонт на счупен екран на iPhone. Ако не сте внимателни и екранът падне от вашето устройство, цената за смяна може да бъде почти колкото закупуването на нов телефон.

Подхождайте с внимание към смяна на стъкло от трети страни

Използването на ремонти от трети страни за вашия iPhone може да ви остави с нефункционално устройство. Ремонтите от трети страни също могат да анулират гаранцията ви, което може да повлияе на способността ви да се възползвате от програмата за ремонт на Apple в бъдеще. Ремонтите от трета страна също могат да анулират разширеното гаранционно покритие на вашия iPhone. Това може да е проблем, ако имате предплатен план с AppleCare+.

Ето защо, трябва да избирате внимателно сервизите за смяна стъкло на iPhone. Проучете добре техните умения, частите, които използват и отзивите от клиенти. Например, за България един от най-високо оценените сервизи за iPhone е Mlgroup.