Menu

Кое е най-важното в интериора на вашата спалня

Кое е най-важното в една спалня? Леглото, разбира се, така че започнете планирането от него. Разгледайте снимки в Интернет, прочетете водещите блогове за интериор и вътрешен дизайн, посетете магазини и отговорете на себе си, кое е леглото, в което искате да прекарате поне следващите няколко години от живота си.

Тъй като леглото е фокусът на спалнята, след като веднъж сте се спрели на матрак, форма, цвят и размер, вече можете да мислите за останалите елементи от обзавеждането – гардероб, нощни шкафчета и различни допълнения.

Минимализъм в интериора на спалнята

Хубаво е да знаете, че ако ви се иска да постигнете наистина съвременно звучене на стаята за спане, ключовата дума за вас е – минимализъм.

Няколко съвета

  1. Трябва да осигурите в спалнята си достатъчно пространство: свободен под с достатъчна площ или поне, който изглежда така. Така че не се опитвайте да напъхате обемно легло в малка стая.
  2. Ако разполагате с малко място, тогава използвайте помещението във височина, а не в ширина. Купете си висок до тавана трикрилен гардероб вместо разлят и нисък петкрилен.
  3. Огледайте се за легла с чекмеджета под матраците, вместо да поставите скрин. Или вместо нощни шкафчета монтирайте полица или етажерка на стената, която ще има същата функция, но ще освободи площ на пода. Когато планирате акцентите, придържайте се отново към минимализма.
  4. Вместо широка табуретка в долната част на леглото, поставете до стената семпъл стол, който може да е и метален или пластмасов, за да акцентира еклектичния, съвременен стил.
  5. Вместо традиционното писалище от миналия век сложете един монтиран за стената плот, който да се разгъва.
  6. Ако до сега сте имали компютър, го подменете с лаптоп, за да спестите още пространство и кабели. Разположете лаптопа на сгъваемия плот, а когато не го ползвате го дръжте прибран.
  7. Вместо голям и широк директорски стол, си вземете ергономичен офис стол с компактни размери, който да ви бъде достатъчно удобен. Офис стола през деня може да държите прибран под някоя етажерка или просто в свободен ъгъл на стаята.

И не забравяйте, че с акцентите можете да внесете любимия си цвят и в спалнята, защото съвременната стая за сън обикновено е с интериор в неутрални цветове: бяло, черно, венге, бежаво. А ако все пак ви се прииска акцент от музея – добавете върху кръгла поставка в ъгъла някаква скулптура с античен вид. Така и еклектиката ви е гарантирана!