Menu
Как да използвате венецианска мазилка във вашия дом?

Как да използвате венецианска мазилка във вашия дом?

Ако се опитвате да разберете как да използвате венецианска мазилка в дома си, сте попаднали на правилното място. Тази статия съдържа информация за венецианска мазилка, грунд и вакса за нея, и домашна венецианска мазилка. 

Венецианска мазилка 

Венецианската мазилка е висококачествено покритие за интериорно декориране. Има отличителни отражения и се предлага в сатенени, полу-лъскави и лъскави покрития. Материалът е съставен от мраморни частици, смесени с вар. Гладката му повърхност отразява светлина и сянка и е студена на допир.

Счита се за едно от най-старите изобретения в историята. През годините на пазара навлизат различни видове мазилки, всяка от които има различни текстури и химичен състав. Венецианската мазилка обаче остава една от най-универсалните варови мазилки, датираща от римската епоха.

Венецианската мазилка е продукт на варова основа, който може да се използва за вътрешни и външни стени. Материалът се нанася на тънки слоеве и се полира, за да се постигне гладко покритие.

Как да използвате венецианска мазилка във вашия дом - снимка

Грунд за венецианска мазилка

Грундът за венецианска мазилка има по-зърнеста повърхност от другите грундове. Подобно на други грундове, той трябва да се нанесе равномерно върху цялата повърхност на стената преди нанасяне на мазилката. По време на процеса на нанасяне трябва да използвате маламашка, за да изгладите мазилката в няколко посоки.

Този грунд е от съществено значение за адхезията на венецианска мазилка, като ви позволява да спестите време и пари, като нанесете няколко слоя наведнъж. Той осигурява ключа за свързване и е устойчив на вар, което означава, че няма да избледнее или да се напука. Предлага се в естествена форма или в индивидуални оцветени опции, за да отговаря на вашите специфични нужди.

Как да използвате венецианска мазилка във вашия дом -грунд

Вакса за венецианска мазилка

Когато работите с венецианска мазилка, е важно да знаете как да коригирате нюанса, преди да нанесете покритието. Смесването на пигменти за определен нюанс е от решаващо значение за окончателния му вид. Няма точна формула за всеки цвят, така че опитът и обучението са от съществено значение, за да направите правилния избор.

Ваксата за венецианска мазилка се предлага като прозрачно глазурно покритие на водна основа. Това покритие е специално проектирано да предпазва покритието от венецианска мазилка и може да промени естествения вид на повърхността. Предлага уникален завършек, който подобрява цялостния външен вид на гипсовото покритие.

Как да използвате венецианска мазилка във вашия дом - вакса

Домашна венецианска мазилка

Домашната венецианска мазилка е изключително универсален продукт. Може да се използва в различни проекти, от малки детайли до мащабни реставрации. За да създадете правилния ефект, венецианската мазилка трябва да бъде тонирана с латексов оцветител. Този оцветител може да се нанася върху венецианска мазилка с приставка за бормашина. Важно е да добавите точно толкова оцветител, колкото да постигнете правилната консистенция.